Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini.
  David Hurn (Magnum
in dialog cu Bill Jay 
   
Prima pagina
Povestea cartii
Povestea cartii
Descarca fragmente din carte
Comanda
Comanda

 

 

Bill Jay

Bill Jay si a început cariera în Anglia, unde a fost primul director al departamentului de fotografie din cadrul Institutului de Arte Contemporane, precum si primul editor / director al revistelor Creative Camera si Album. Pe parcursul acestei perioade, si a câstigat, totodata, existenta ca redactor de imagine al unei reviste informative ilustrate de larga circulatie europeana si ca administrator european al unei agentii fotografice internationale.

Dupa ce a studiat cu Beaumont Newhall si Van Deren Coke la Universitatea din New Mexico, a fondat programul de Studii Fotografice din cadrul Universitatii de Stat Arizona, unde a predat cursuri de istorie si critica fotografica vreme de 20 de ani. A iesit, între timp, la pensie.
Bill Jay a publicat peste 400 de articole si e autorul a peste 15 carti de istorie si critica fotografica. Între cele mai recente titluri, se numara si: Cyanide and Spirits: an inside out view of early photography; Occam’s Razor: an outside in view of contemporary photography; USA Photography Guide; Bernard Shaw: On Photography; Negative/Positive: a philosophy of photography etc.

Bill Jay a activat în calitate de conferentiar invitat al unor colegii si universitati din Regatul Unit si Europa, precum si acolo unde era invitat în Statele Unite. Propriile sale fotografii au fost frecvent publicate si expuse, inclusiv cu prilejul expozitiei sale personale gazduite pe simezele Muzeului de Arta Moderna din San Francisco. Bill Jay s a stins din viata în 2009.