Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini.
Voicu Bojan
Gicu Serban
Prima pagina
Povestea cartii
Descarca fragmente din carte
Recenzii
Comanda
Comanda

 

 

Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini. Vreme de trei ani, doi prieteni (Gicu Serban si Voicu Bojan) au purtat, în scris, un dialog despre fotografie, viata si micile lucruri care îi pasioneaza. Rezultatul acestui schimb de idei s-a concretizat într-o carte. Ea poarta titlul de Înot sincron si, printre altele, vorbeste despre:

fotografie si tradare / subiect si implicare / Caravaggio, Erwitt, Rene Burri / scris si fotografie / bazine, înot, slapi si halate de baie / Nora / manele vizuale / Tarkovski, Towell, Arbus / concursuri foto / capsuni, rosii, patrunjei / fotografie si arta / kendo / cum sa facem poze mai bune / Havana, Alun si Petrila / fotografii iconice / ce înseamna o imagine buna / fotografie accidentala / audiobooks, servetele umede si pâine feliata / fotografie si kitsch / Ocna Sibiului si Zoo Turda / Sally Mann si Robert Capa / cartofi prajiti si drumul crucii / fotografie si întâlnire / etc.

Cartea apare în colectia Diafragma 9 si are 190 de pagini. Formatul este 15x21 cm, are coperta cretata cu clape. Costa 25 ron.

     
 
Comanda cartea  
   
  Ce spun cititorii?
 
 

"Am citit-o pe nerasuflate, e intradevar greu sa o lasi din mana dar si sa o iei, are o sinceritate absoluta care mi-a zguduit si mi-a reasezat toate ideile si gandurile. Multe din temele discutate de voi sunt cele pe care le stiam de la D9 dar felul in care sunt abordate e mult mai percutant. E si foarte personala, dar cred ca tocmai in asta sta valoarea ei, experienta personala e singura care poate sa transmita adevarurile la care ati ajuns.

Mi-e greu sa exprim in cuvinte, de obicei mi-e greu sa exprim cu ce raman dupa ce citesc o carte mai ales cand intelesul cartii e mult peste simpla poveste din ea, iar cartea voastra a ramas undeva intr-un nivel mai adanc unde nu sunt multe cuvinte. Oricum sunt sigura ca voi reveni la ea si ca as recomanda-o oricui vrea sa se apuce de fotografie."

Ioana Maria Rusu
http://ioanarusu.wordpress.com
2010-12-30
   
  >> toate comentariile