Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini.
Voicu Bojan
Gicu Serban
Prima pagina
Povestea cartii
Descarca fragmente din carte
Recenzii
Comanda
Comanda

 

 

Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini. Vreme de trei ani, doi prieteni (Gicu Serban si Voicu Bojan) au purtat, în scris, un dialog despre fotografie, viata si micile lucruri care îi pasioneaza. Rezultatul acestui schimb de idei s-a concretizat într-o carte. Ea poarta titlul de Înot sincron si, printre altele, vorbeste despre:

fotografie si tradare / subiect si implicare / Caravaggio, Erwitt, Rene Burri / scris si fotografie / bazine, înot, slapi si halate de baie / Nora / manele vizuale / Tarkovski, Towell, Arbus / concursuri foto / capsuni, rosii, patrunjei / fotografie si arta / kendo / cum sa facem poze mai bune / Havana, Alun si Petrila / fotografii iconice / ce înseamna o imagine buna / fotografie accidentala / audiobooks, servetele umede si pâine feliata / fotografie si kitsch / Ocna Sibiului si Zoo Turda / Sally Mann si Robert Capa / cartofi prajiti si drumul crucii / fotografie si întâlnire / etc.

Cartea apare în colectia Diafragma 9 si are 190 de pagini. Formatul este 15x21 cm, are coperta cretata cu clape. Costa 25 ron.

     
 
Comanda cartea  
   
  Ce spun cititorii?
 
 

"Ati scris bine, se vede ca ati pus suflet. Se poate ca la viata mea sa fi citit prea putin dar nu am reusit sa incadrez cartea clar in vreun fel anume de scriere. Ati trecut de la un subiect la altul, de la fotografie la vietile personale, intr-un ritm usor ametitor dar inedit si placut (moale e cuvantul pe care-l folosesc eu sa descriu situatii din astea indescriptibile).
M-am regasit atat de mult in ce ati scris. Mi-am regasit sperantele, framantarile, temerile, dorintele, implinirile si am inteles ca-s normal (sau ma rog anormal ca voi, depinde de perspectiva). Am recunoscut (mie insumi) ca nu vreau sa ma las de facut poze, ca-mi place, ca pot sa fac asta fara sa trebuiasca sa ajung celebru, ca viata e faina si e frumos sa fac ce-mi place. M-ati inspirat, mi-ati dat putere energie si, ca de obicei, m-ati ajutat sa ma relaxez din incrancenarea mea sufleteasca."

Liviu Faur
http://www.solutiata.ro
2010-10-28
   
  >> toate comentariile