Rasinari 19-22 februarie 2009

 

 
Istoric
14-17 oct 2010
18-21 feb 2010
1-4 oct 2009
19-22 feb 2009
25-28 sep 2008
15-18 mai 2008
7-9 martie 2008
 

Mai bine de un an de f9! Daca privesc înapoi, îmi dau seama ca ultimul nostru seminar a fost destul de diferit fata de primul atât ca forma, cât si ca si continut. Dar altfel, aproape identic ca atmosfera si entuziasm. Din mai vechile ture au revenit cu portofolii noi Ioana si Ciprian, Elis ne-a facut la rândul ei vineri o vizita si am avut surprize interesante cu noii participanti. Au fost 3 Ciprian, credeti ca ne-a fost usor?

Spatiul pentru analiza portofoliilor a fost mai generos si a fost bine asa. La fel, povestile de la masa si serile prelungite au avut farmecul lor. Decorul hibernal, micile plimbari si saniusul unora au pus capac unui seminar destins, cu aroma de fum de lemne, mere coapte si scortisoara. Alex, ca si noi toti de altfel, a facut o sumedenie de fotografii. Dar ele surprind atmosfera si dinamica seminarului vazute din perspectiva unui participant. Îi multumim în cor si va rugam sa le priviti aici.

Iata si câteva pareri anonime din formularele de evaluare generala:

Diafragma9 este o joaca ce nu e o joaca, ci o treaba serioasa ce poate parea o joaca.

Daca atunci când mi-am cumparat primul meu aparat a însemnat nasterea mea ca fotograf, atunci acest seminar este echivalentul botezului si marcheaza începerea devenirii mele. Indiferent de ceea ce voi fi, va multumesc voua, „nasilor” mei.

M-am bucurat sa fiu între voi, sa vad abordari diferite, oameni pasionati! Multumesc pentru atmosfera pe care ati creat-o, pentru deschidere, sinceritate. Am ramas cu multe.

Oare de ce nu vinde domnul Cioran din „palinca aia buna”?

Premiile Diafragma9 au plecat spre Liviu Faur – cele mai ingenue, vioaie si delicioase întrebari. Si last but not least, premiul cel gras a plecat spre Levente Lukacs, pentru cel mai consistent portofoliu. Va invitam sa-l priviti aici.

Multumiri celor 12, care au fost: Lavinia Visan, Ioana Maria Rusu, Ana-Maria Morar, Sebastian si Octavia Petrisor, Ciprian Isofache, Silviu Anghel, Liviu Faur, Ciprian Ciocan, Lukacs Levente, Alexandru Serban, Ciprian Ortan.