Rasinari 1-4 octombrie 2009

 

 
Istoric
14-17 oct 2010
18-21 feb 2010
1-4 oct 2009
19-22 feb 2009
25-28 sep 2008
15-18 mai 2008
7-9 martie 2008
 

Diafragma9 trecut fara sincope de editia a 5-a! În contextul de azi, pare o mica minune. Ideea de a crea o comunitate de gherila fotografica focalizata pe o viziune mai ampla, integratoare, concentrata pe proiecte, începe sa capete contur.

Cristi, Liviu, Silviu si Cipri au revenit cu portofolii noi, mai legate. Dar, de la fiecare participant am vazut fotografii foarte ok, ceea ce a fost minunat. Seminariile au fost si ele mai practice, iar Gicu si Ufo au reusit sa sublinieze importanta gîndirii în proiecte, respectiv importanta editarii cu cap a imaginilor. Vasi a câstigat prima bursa f9, iar, pe deasupra, si premiul pentru cele mai consistente întrebari desi, în ziua plecarii, nu-si mai amintea în ruptul capului care fusesera acelea. Premiul pentru cel mai bun portofoliu a plecat spre Ciprian Ciocan si el poate fi vazut aici. Precizam ca este vorba de un proiect deocamdata nefinalizat, ce are ca subiect gradinile „blocatarilor”. Cipri are o jumatate de an la dispozitie sa îl încheie, ne-a promis.

Am avut si un invitat de onoare – prietenul nostru, Cosmin Bumbut. Ne-a prezentat în seara de sâmbata un proiect secret care a iscat multe discutii interesante. Povestile, plimbarile si mesele au fost, ca de obicei la Rasinari, gratioase. Gazdele si ele la înaltime, multumim Doinita & team. Cred ca si atunci când n-o sa mai vrea nimeni sa participe la vreun seminar f9, noi tot vom merge periodic la Rasinari sa stam la masa lunga, sa ne uitam la mii de poze, sa rasfoim albume, sa ne criticam reciproc imaginile, sa bem o tuica si sa vorbim la nesfârsit despre fotografie. De fapt, cam asta este Diafragma9.

Multumiri celor prezenti la editia aceasta: Mihaela Gavrilescu, Oana Mesinschi, Andrei Crâc, Lucian Serpi, Adi B., Silviu Anghel, Liviu Faur, Cristi Flueraru, Ciprian Ciocan si Vasi Giurgiu, plus felurite prietene si sotii frumoase. Si, last but not least, multumiri celor care au facut poze si lui Mihai pentru traditionalul slide f9.